Yurtdışı Pazarlara Girmenin 3 Yolu - İhracat rehberi

Yurtdışı Pazarlara Girmenin 3 Yolu

February 12, 2021
188
Views

Geleneksel yurtdışı pazarlama teknikleri maliyetli ve zaman alıcıdır. Deneyimlere dayanarak, uluslararası ticaret fuarlarına katılmak, yurtdışında bir sergiye hazırlanmak başlı başına bir olaydır.
Bizi yanlış anlamayın, uluslararası ticari fuarların değerini anlıyoruz. Onlardan zevk alıyoruz ve çoğu zaman iyi sonuçlar veriyorlar. Yurtdışı pazarlar için bu etkinlikler genellikle yıllık olarak düzenlenir ve şu soruyu akla getirir: Umut bağladığınız bir fuar olmadığında uluslararası pazarlama çabalarınızı nasıl sürdürürsünüz?

Yurtdışında ofisler kurmaktan, yurtdışındaki müşterileri ziyaret etmek için randevu almaya ve bayilerle, distribütörlerle çalışmak veya ticaret misyonlarına dahil olmak gibi aradaki her şeye kadar her türlü tavsiyeyi alırsınız.

Hepsi işletmenizi pazarlamanın geçerli yollarıdır. Sorun şu ki, onları çıkarmak için önemli kaynaklara, yani zaman ve paraya ihtiyaçları var. Türkiye’deki diğer tüm KOBİ’ler gibiyseniz, bunlar israf etmeyi göze alamayacağınız iki değerdir.

Potansiyel alıcılara erişmek için yıllık pazarlama bütçesinin tamamını tek bir fuarlara harcamak zorunda kalmadan, yurtdışı pazarlar veya uluslararası pazarlarda satış fırsatları oluşturmanın daha iyi bir yolu olması gerektiğini düşündük. Maliyeti etkin bir şekilde yönetilen sürekli bir yurtdışı pazarlama stratejisi geliştirmek için en iyi silahınızın internet olduğunu unutmayalım.
İnternet, işletmenizi dünyanın geri kalanıyla hızlı bir şekilde bağlayabilir.
Bunu göz önünde bulundurarak, sizi yurtdışı pazarlama başarısına giden yolda hazırlamanıza yardımcı olacak bugün uygulayabileceğiniz üç taktik:

  1. İngilizce konuşan ülkeler için uluslararası web sitesi
    Bu, başlamak için en kolay ve muhtemelen en mantıklı yerdir. Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda, ABD veya diğer İngilizce konuşulan bölgelerde satış yapmak mı istiyorsunuz?
    Bu ülkeleri hedeflemek için tamamen SEO ile optimize edilmiş web siteleri kurmak çok da büyük bir adım değildir.
    Üzerinde odaklanmanız gereken tek şey kültürel farklılıkları ve bu ulusların web sitelerinizi oluştururken nasıl iş yaptıklarını anlamaktır. Bunu başarırsanız, uzun vadede büyük pazarlara düşük maliyetli, düşük riskli bir giriş noktanız olur.
  2. İngilizce konuşmayan ülkeler için uluslararası web sitesi
    Ürünleriniz ve hizmetleriniz için “uygun” olan belirli bir dış pazar varsa, o bölgeyi özel olarak hedefleyen bir web sitesi oluşturun.
    Uluslararası, İngilizce konuşan ülkeler için çevrimiçi bir “vitrin” oluşturmaya benzer şekilde, kültürel farklılıkları hesaba katmanız gerekecektir. Ancak, dillerin de hesaba katılması gerekecek… bu da bizi taktik üçe güzelce getiriyor.
  3. Online bir uluslararası ihracat platformuna üye olun
    Online bir uluslararası ihracat platformuna üye olmak size ihracat pazarlarına hazır erişim sağlar.
    İhracat platformu web siteleri, ürünlerini yurtdışında etkin bir şekilde pazarlamak isteyen KOBİ’ler için hazır bir çözümdür. Böylelikle ürünlerinizi ve hizmetlerinizi dünya ticaretinin %84’ünü temsil eden 40 ülkede pazarlayabilirsiniz.
    Eximfix olarak, yapay zekâ ve insan çevirisi veya her ikisinin bir kombinasyonunu kullanarak, İngilizce ve Arapça içeriği tamamen SEO optimize edilmiş, firma profilinizi ve ürünlerinizi şimdilik 3 dilde sunabiliriz. Dakikalar içinde bir hesap oluşturabilir ve aynı gün diğer ülkelerde pazarlama yapabilirsiniz.
    Aynı şekilde, bir yurtdışı İhracat platformu web sitesine üye olmak, kendi oluşturduğunuz tüm uluslararası web sitelerini güçlendirerek size düşük maliyetli, düşük riskli ve masanızdan yönetilebilen ekstra bir potansiyel müşteri oluşturma kaynağı sağlar.
    Sonuçta, bu üç taktik, çevrimiçi itibarınızı hızlı bir şekilde yurtdışı ülkelerde inşa etmek için bir temel sağlar. Sadece KOBİ’nizin ihracat satış potansiyelleri oluşturmasına yardımcı olmakla kalmaz, genel olarak pazarlamanızın kalitesini de artırır.
    Ürünleriniz ve hizmetleriniz için talebin olduğu ülkelere nasıl pazarlama yapacağınız konusunda yeni beceriler edinirken, çevrimiçi tanıtımınızı ve arama motoru sıralamalarınızı iyileştirmiş olursunuz.
Yazı Kategorisi:
İhracat

Comments are closed.